• Розмір шрифту:
  • A+
  • А
  • A-

Ми - за єдину Україну!

2019-01-22

/Files/images/ланцюг єдності.jpg

22 січня наша країна традиційно відзначає День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році на Софійській площі в Києві.

Сьогодні, після двох десятків років Незалежності, проблема соборності України є не менш актуальною. Тому нашим дітям необхідно знати про те, як було досягнуто єдності тоді, 22 січня, 100 років тому. З цією метою в Сподобівській гімназії було проведено цикл виховних заходів:тематичні уроки, бесіди, лекції, спрямовані на виховання у молоді патріотизму, поваги до минулого українського народу, демократичних цінностей «Ми – діти України»; виставка «Соборна, вільна, кольорова» в шкільній бібліотеці; бібліотечний урок «Моя Соборна Україна, одна на всіх, як оберег» тощо. Та головним заходом став єдиний урок «Моя Соборна Україна» за участю учнів, вчителів та адміністрації школи.

Протягом заходу діти мали змогу ще раз пригадати події історичного минулого нашої Батьківщини, спрямовані і через майже століття на зміцнення єдності людей навколоідеї соборної української держави, утвердження ідеалів свободи і демократії, виховання у громадян почуття національної гідності. Вдале поєднання розповіді ведучих заходу, учня 7 класу Петрової Воронька Віталія та учениці 9 класу Бухонової Катерини, з декламуванням учнями віршів про Україну, мультимедійною демонстрацією документального фільму про історичний досвід боротьби українства за свободу, державність лише підкреслило, що саме Свобода, Незалежність, Соборність - це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.
Історія свідчить, що розбрат веде до занепаду, втрати соборності, а від незгод і протиріч програють не лише учасники політичного процесу, а й усе суспільство. Тому дуже важливо прививати людині ще з дитинства моральні та духовні цінності в ім’я майбутнього нашої Соборної України, єдиної територіально, економічно, духовно.

Кiлькiсть переглядiв: 307

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.