• Розмір шрифту:
  • A+
  • А
  • A-

Шануймо старість!

2018-09-29

/Files/images/День похилого віку.jpg

1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку— свято, яке покликане звернути увагу всього людства на потреби старшого покоління. Повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі. День літньої людини — це чисте і світле свято. Свято наших батьків, бабусь та дідусів, день, коли ми віддаємо їм свою любов і повагу.

Цей день — не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими та милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, зв’язку та розуміння поколінь.

В Сподобівській гімназії учнівським самоврядуванням створені волонтерські загони, учні доглядають за пам’ятником загиблим воїнам, братськими могилами, проводяться акції «Милосердя», «Операція "Турбота"». До Дня людей похилого віку в школі були проведені години спілкування «Людина планети Старість», лінійка, присвячена Дню людей похилого віку, зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни Товкачем Г.І., під час якої учні привітали його зі святом. Григорій Іванович поділився з молодим поколінням своїми спогадами про буремні роки тієї жахливої війни, побажав дітям бути здоровими, розумними, слухняними, щоб над ними завжди було мирне небо! А 29 вересня в сільському клубі учні та педагогічний колектив привітали пенсіонерів святковою програмою - піснями, танцями, гуморесками.

Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі особи похилого віку, чим маємо завдячувати їм. Передусім це - люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство — досвід, знання, уміння, мудрість. Але найголовніше — це покоління тих, хто пережив війни, голодомори, утиски та переслідування, безпідставні та безглузді втрати рідних. Цього не можна забувати. Пам'ятаймо і надалі про свій борг перед ветеранами та людьми поважного віку. Робитимемо все, щоб вони щоденно відчували повагу й турботу, мали гідний рівень життя, не втрачали суспільної активності.

Кiлькiсть переглядiв: 468

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.