• Розмір шрифту:
  • A+
  • А
  • A-

Пам'ять серця

2014-05-12

/Files/images/P5098832.JPG

Щороку у травні, коли земля вкривається зеленню та рясним цвітом, до нас приходить одне із знаменних свят – День Перемоги. Вже минуло 69 років з тої травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов довгожданий мир – вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові та сліз. Можна по-різному ставитися до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших?

Як і кожного року, учні та педагогічний колектив школи віддають данину шани й поваги людям, завдяки мужності та героїзму яких ми нині живемо. 6 травня до школи був запрошений ветеран Великої Вітчизняної війни Товкач Г.І., який щиро поділився з присутніми своїми спогадами про війну. 7 та 8 травня у класах були проведені уроки мужності «За мир у всьому світі – це значить за життя». В бібліотеці учні мали змогу відвідати виставку художніх творів, історичних документів, експозицій, плакатів воєнних років, що ілюструють події Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Велике враження справив на школярів документальний фільм «Голоси» - спогад дітей війни про їхнє воєнне дитинство.

Члени волонтерського загону «Данко» постійно піклуються про учасників війни, беручи участь в акціях «Милосердя», «Ветеран живе поруч». А ще учні школи упорядковують територію біля сільського Меморіалу Слави.

9 Травня відбулась урочиста хода шкільного колективу до Меморіалу, а потім під час урочистого мітингу учні декламували вірші, вручали квіти ветеранам. Після мітингу на всіх чекав святковий концерт за участю школярів, педагогів та жителів Сподобівки. Зі сцени лунали пісні воєнної доби та сучасні пісні, присвячені тим героїчним подіям. Непрохану сльозу в глядачів викликали пісні у виконанні учнів 5 класу «Мир, который нужен мне» та учениці 8 класу «Аист на крыше».

Ми – українці! Ми ніколи не забудемо подвигу своїх дідів та прадідів у Великій Вітчизняній війні. Ми сьогодні шануємо всіх живих: і тих, хто пережив її, і тих у кого й досі болять рани… Коло життя безкінечне, і дай, Боже, розуму, терпіння і волі людям, щоби ніколи більше не було чути навіть відлуння війни. Щоб ми жили, цвіли, росли, у мирі, злагоді, любові!

Кiлькiсть переглядiв: 242

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.